Το κρεοπωλείο Η πρώτη γεύση

Στα Ιωάννινα δημιουργήσαμε και λειτουργούμε με πολύ μεράκι το κρεοπωλείο «μεγάλο περιστέρι» (ονοματοδοσία από το ομώνυμο χωριό του Μετσόβου, από όπου κατάγεται η οικογένεια Παππά)  με κρέατα αποκλειστικά από τη φάρμα μας.

Μπαίνοντας στο κρεοπωλείο, η αρχιτεκτονική του σε μεταφέρει σε μια εποχή του παρελθόντος, μιας και κυριαρχούν παραδοσιακά τοπικά υλικά από πέτρα και ξύλο. Η ζεστή ατμόσφαιρα, τα χαμόγελα και η φιλική προσέγγιση σε χαλαρώνουν και από τα πρώτα λεπτά νοιώθεις οικεία και ευχάριστα.

Όλη η δουλειά γίνεται μπροστά στα μάτια σου: οι άψογες κοπές, οι μοναδικές συνταγές με αγνά υλικά (αποκλειστικά από την φάρμα μας), το αργό σίτεμα των κρεάτων μας, τα εξατομικευμένα κρεατοπαρασκευάσματα (ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε πελάτη μας), οι κιμάδες που κόβονται σε καθαρή μηχανή για την αποφυγή του κινδύνου ανάμειξης.

Η ποικιλία των προϊόντων μας είναι μεγάλη, ενώ περιορίζεται κυρίως στα κρέατα που προέρχονται από τα ζώα που βόσκουν ελεύθερα στη φάρμας μας. Εκλεκτό μοσχάρι ηλικίας έως 12 μηνών, διαθέσιμο σε όλες τις κοπές και με επιλογή αργού σιτέματος 35 έως και 60 ημερών.

Αρνάκι, κατσικάκι, ζυγούρι, προβατίνα και γίδα ελευθέρας βοσκής, που μεγαλώνουν στο βουνό και τρέφονται από την άγρια φυσική βλάστηση της Ηπείρου. Κότες και κοκόρια ελευθέρας βοσκής, χοιρινό καθώς και κουνέλια.

Διαθέτουμε επίσης μεγάλη ποικιλία από μεζεδάκια κοτόπουλου, χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, μεζεδάκια μερακλίδικα από πρόβειο και κατσικίσιο κρέας, περίφημα χειροποίητα λουκάνικα για μπαμπάδες, μαμάδες αλλά και παιδιά (στα παιδικά λουκάνικα χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα μπαχαρικών -αλάτι Ιμαλάϊων ,ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κύμινο, μπαχάρι- χωρίς γλουτένη και είναι ιδανικά για ηλικίες κάτω των πέντε (5) ετών).